API Koppelingen

Maatwerk voor webshops | E-commerce

WooCommerce is een (open-source) e-commerce platform. Met wat onderzoek en uitzoeken kom je al heel ver om een webshop op te zetten die je kunt voorzien van verschillende functionaliteiten. Binnen WooCommerce zijn er daarvan zelfs een aantal standaard en gratis. Toch zien we vaak dat een webshop zoals jij misschien zelf hebt, niet genoeg heeft aan de ‘standaard’ of misschien wil je simpelweg nét even anders zijn.

Hier komt maatwerk bij kijken. Nu is het niet nodig om een geheel nieuwe webshop op te zetten maar kunnen we met een koppeling al snel een uitbreiding/optimalisatie van een functionaliteit creëren. Zoals een maatwerk koppeling met jouw voorraadsysteem, CRM of boekhoudsysteem. Een koppeling om vooraf identificatie van je klanten te verifiëren of een koppeling met een derde partij of portaal.

Het bouwen van een koppeling vraagt om kennis en expertise. Er zijn meerdere mogelijkheden om een koppeling te realiseren waarmee we systemen met elkaar kunnen integreren. Deze verschillende technieken zijn afhankelijk van het doel en de mogelijkheden van de te koppelen software.

Een koppeling nodig?

Een koppeling biedt automatisering, versnelling van het proces of geeft inzichten.
We helpen graag om een juist plan van aanpak te maken en een mooie realisatie.

Wat voor koppelingen zijn er zoal?

  • API
    API staat voor Application Programming Interface en is het meest voorkomend bij de bekende systemen als optie. Met de koppeling kunnen wij verschillende systemen met elkaar laten communiceren en gegevens uitwisselen.
  • Webhooks
    Webhooks worden gebruikt in combinatie met een event. Er wordt een aanroep (request) gedaan om data bij te werken, in te vullen of door te zetten. Bijvoorbeeld voor e-mailadressen op een mailinglijst.
  • (S)FTP
    Via (S)FTP kunnen we een koppeling maken met een CSV of XML bestand. Dit is gebruikelijk voor import en export van data, denk aan productinformatie als voorraad en/of klantinformatie.

Scenario's

Wil je jouw bezoekers op de hoogte brengen met een nieuwsbrief? Denk dan aan een koppeling met Mailchimp.

Een webshop keurmerk tonen en hogere conversies door goede beoordelingen op de webshop? Maak een koppeling met KlantenVertellen.

Bijna elk systeem biedt tegenwoordig een API aan om data uit te wisselen en de koppeling te maken met jouw webshop. Wij koppelen diverse systemen op basis van beschikbare API documentatie aan WordPress / Woocommerce.

Voor verschillende klanten en branches hebben we dit al eerder gedaan.
Dreamlab kan WordPress / WooCommerce bijvoorbeeld koppelen met:

sendcloud-logo
mailchimp-logo-zwart
dealer4dealer-logo
myparcel-logo-495px
24idcheck-logo
mollie-logo
springest-logo
idin-logo-120px

En nog veel meer

Een partij gevonden die een koppeling faciliteert?

We nemen het graag met je door om de werkzaamheden uit handen te nemen. Zo kunnen wij voor een snelle oplevering zorgen en leggen we de focus op een langdurige samenwerking.

wouter

Wouter Krop
Eigenaar/creative director
info@dreamlab.nl
072 711 36 81