Een plugin installeren of een laten ontwikkelen?

WordPress en WooCommerce bieden voor vrijwel elke situatie of functie een plugin. Er is een groot aanbod is plugins en variaties op eendezelfde functionaliteit. Zo zijn er veel gratis versies die net dat ene probleem voor je oplost. Maar is dat wel zo verstandig?

Gratis plugins kunnen wat nadelen met zich meebrengen.. Maar niet alle hoor! Wij hebben ook wel een top 3 van gratis plugins die we graag gebruiken.

  • Alleen voldoet een gratis versie maar 50 tot 75% van jouw eisen;
  • Zit de code technisch gezien niet goed in elkaar;
  • Worden deze plugins op termijn vaak niet meer door-ontwikkelt of bijgewerkt waardoor er functies stuk kunnen gaan
  • Wanneer je je plugins niet veilig (bij)houd loop je op het gebied van beveiliging een risico.

Dit wil je voor je eigen site voorkomen en daarom leveren wij in plaats van deze plugins, maatwerk plugins die voldoen aan de eisen die jij hebt gesteld. Het voordeel hiervan is dat we de functie zo afgesteld hebben op jouw organisatie en mogelijke derde systemen. Verder hebben wij de invloed op de werking ervan en styling van de weergave. En wanneer je hem in een tweede site wilt integreren, zorgen we ervoor dat hij gemakkelijk aan te passen is.

Een aantal voorbeelden van plugins:

  • Een filtermogelijkheid op basis van eigenschappen zoals voor Bandenbestellen.nl;
  • Boekingssysteem of datumprikker;
  • Een koppeling met een tweede systeem zoals jouw CRM-partij of een boekhoudsysteem als Exact.
  • Een koppeling met het support ticketing systeem van Waveland waarbij haar klanten vanuit hun bestelling, terecht kunnen voor vragen
Plugin_filter_bandenbestellen

WordPress plugin op maat door Dreamlab

Voor de cateraar Mevrouw Kortekaas hebben wij een webshop ontwikkeld. De module om je hapjes te bestellen en hier een datum voor in te geven kon niet uitgevoerd worden met een bestaande plugin. Samen met Mevrouw Kortekaas en onze developers hebben we een custom plugin gebouwd. Bekijk het project in ons portfolio.

WordPress koppelingen met externe software

Wanneer je werken met andere systemen is het gunstig om bepaalde processen te automatiseren of juist automatisering toe te passen. WordPress is zo gebouwd dat het gemakkelijk is om verbinding te maken met andere tools of om deze met elkaar te koppelen. Vaak zijn deze processen klantspecifieke en zorgen we bij Dreamlab ervoor dat de koppeling tussen de website en de derde partij, zo vlekkeloos mogelijk gaat.

We hebben al een aantal koppelingen mogen realiseren voor verschillende opdrachtgevers en doeleinden: Lees er meer over: API koppelingen. Wanneer zo een koppeling eenmaal draait kijken we of deze omgezet kan worden naar een plugin. Op deze manier kun je bepaalde opties en functies beheerbaar maken. Net als bij Mevrouw Kortekaas!