Magento 1: End of life

Het alternatief? Wordpress met WooCommerce!

Het is al een tijd bekend en (als het goed is) niet onbekend bij de huidige magento-webshophouders.
Per november 2018 gaf Magento aan de support voor Magento 1 stop te zetten. Vanaf dat moment zouden er geen (veiligheid)updates worden uitgebracht. Daarop volgde nog een persbericht dat het nog wél ondersteund zou blijven in de toekomst. Maar dat moment is nabij want per juni 2020 is de end-of-life officieel aangekondigd.

Houdbaarheid van een software

Je maakt een keuze voor een software omdat deze naar jouw idee en wensen de beste keuze is. Vaak weten deze systemen zich op bepaalde gebieden te onderscheiden van de rest waardoor deze keuze snel is gemaakt. Echter is er altijd een mogelijkheid dat het een keertje op houdt. Dit kan al klein door je gebruikelijke webbouwer of bureau die ervoor kiest een andere weg in te slaan. Elke software heeft een eindpunt en die van Magento 1 is nu bereikt.

End of life Magento 1

Het belangrijkste is nu dat de gebruikers van Magento 1 overstappen. Magento 1 stopt met support voor het product wat jouw webshop onveilig maakt door het gebrek aan (security) updates. De officiële datum die Magento heeft aangekondigd te stoppen met het leveren van support is 1 juni 2020. Na deze datum zullen er voor Magento Commerce 1 en Magento Open Source 1 geen updates worden uitgebracht. Het gevolg hiervan is dat het gebruik van Magento 1 na juni 2020 voor bedrijven erg kwetsbaar is voor veiligheidslekken. Hoe je dat kan voorkomen is om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk de overstap maakt naar Magento 2 of naar WooCommerce (als logische en vergelijkbare platform).

De overstap maken naar WooCommerce

Alle versies van Magento 1 hebben een end-of-life en daarom is het belangrijk om als gebruiker goed na te denken over de volgende stap. Mocht jouw organisatie nog niet overgestapt zijn naar Magento 2 dan wordt het tijd hier actief naar te kijken. Magento biedt als logisch vervolg Magento 2 aan.

Bij Dreamlab hebben we ons gespecialiseerd in WooCommerce. Als onze websites en webshops zijn tot nu toe WordPress-based. We kunnen onze bijna experts noemen en dat maakt dat we ook ervaring hebben in de gevraagde functionaliteiten en capaciteiten voor een webshop.
Wellicht is met de omvang en (wensen voor) functionaliteiten van jouw huidige shop een overstap naar WooCommerce helemaal niet zo onbedenkelijk.

Met een overstap naar WooCommerce zorgt Dreamlab voor een goede migratie van orders, klanten en producten. We zorgen ervoor dat de webshop veilig staat en qua SEO waarde nemen we de nodige stappen. Voor de huidige functionaliteiten nemen we een vervangende WordPress ondersteunende plugin of bouwen we deze als maatwerk.

Meer weten?

Meer weten of jouw shop met haar huidige functionaliteiten ook kan werken binnen een WooCommerce omgeving? We nemen vrijblijvend een kijkje op je webshop en voorzien je van advies.
Als mogelijk kunnen we je zelfs al een voorstel doen. Zo heb je meteen inzicht in wat we kunnen en tegen welke kosten de overstap mogelijk kan zijn.