Plugins: WP Rocket

Een langzame website kan niet meer. Je moet wel een héle goede dienst of product aanbieden waarbij mensen de moeite nemen om nog héél even te wachten op een pagina die nog moet inladen..
Tegen de tijd dat een pagina laadt, kan ik noemen dat ik al twee alternatieve websites heb gevonden met bijna hetzelfde aanbod. Niet meer van deze tijd dus (of we zijn heel ongeduldig en verwend geraakt). Maar hoe zorg je ervoor dat jouw website goed functioneert en daarbij ook een snelle laadtijd heeft? Welke plugin kan ervoor zorgen dat de snelheid van je website optimaal is ingericht?

Een onderdeel van snelheid is caching. Eerder schreven we al over de tips om je snelheid te verbeteren en vertellen we je nu welke plugin hiervoor onze favoriet is.

Waar kan een caching plugin allemaal goed voor zijn?

  • De laadtijd van je website wordt sneller voor terugkerende bezoekers;

De behoefte bij deze klanten is er al want ze komen immers bij je terug. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de nodige informatie kunnen vinden of ze zo snel mogelijk tot aankoop over kunnen gaan.

  • Vindbaarheid van je website verbeteren.

Google wil haar gebruikers het beste resultaat tonen. Naast relevantie (SEO) moet de content ook direct getoond worden. Een pagina die snel ingeladen is, draagt bij aan het resultaat en levert jou bezoekers op!

Wat is cache of caching?

Cache is een opslagplaats van veelgebruikte data die tijdelijk wordt opgeslagen om zo sneller toegang mogelijk te maken.
Het komt soms voor dat je nog een oude versie van een pagina ziet terwijl er hier wel veranderingen in zijn aangebracht. Het herladen/refreshen van de pagina levert dan niets op. De browser haalt namelijk de (oude) cache op en toont dus de oude pagina. Door alle cache bestanden te wissen zal de website de laatste versie van de server ophalen zodat er weer up-to-date pagina wordt getoond.

Wanneer je een webpagina opent of op een website terechtkomt, wordt niet alleen de content (tekst en beeld) opgehaald maar ook bestanden als Javascript, css, afbeeldingen, lettertypen et cetera. Webbrowser caching wordt gebruikt om tijdelijk al deze bestanden op te slaan zodat jouw pagina sneller inlaadt en over de tijd dat deze blijft opgeslagen, kan een site keer op keer sneller worden getoond.

Favoriete cachingplugin van Dreamlab

Er zijn vele plugins waarmee je de snelheid van je website kunt verbeteren. Een drietal voorbeelden zijn: WP SuperCache, WP Rocket of W3 Total Cache. Nu maken wij al een tijdje websites dus in vele gevallen hebben we dan ook een voorkeur in plugins. WP Rocket is onze favoriete cachingplugin om te gebruiken.

WPRocket_logo_websitesnelheid

Wat doet WP Rocket?

WPRocket is gemakkelijk te installeren en in te stellen voor je website. Daarnaast heeft de plugin vele functies waardoor je verschil kan maken en merken in je laadtijd.

Zoals hierboven beschreven wat caching inhoudt, slaat WP Rocket de pagina’s op voordat deze getoond worden. De plugin met ‘cache preloading’, Deze haalt automatisch de WordPress pagina’s op om de cache mee op te bouwen. Daarnaast helpt de plugin je om je prestaties verder te verbeteren. Afbeeldingen worden bijvoorbeeld vertraagd ingeladen en alleen op de pagina’s waar nodig (Lazyload) en worden pagina’s gecomprimeerd tot gzip zodat vaste elementen niet keer op keer moeten worden ingeladen.
WP Rocket houdt je database schoon, wat je website ook net iets sneller maakt. Maar een schone database vraagt ook minder van de server wat dus ook bijdraagt aan een snellere website.

Bij elke oplevering zorgen wij ervoor dat we WP Rocket instellen om zoveel mogelijk resultaat te halen. Geen klant van ons of ook WP Rocket installeren? Wij schaffen een licentie voor je aan én installeren deze voor je. Dit kost ons niet langer dan een uur werk. Neem contact met ons op als je hier meer over wilt weten.

Bekijk de website van WP Rocket of stuur een mail naar support@dreamlab.nl. Wij staan klaar in de startblokken!