Grafische vormgeving

Grafische vormgeving is overal om ons heen. Alle gedrukte en online media wordt gemaakt door een grafisch vormgever. Dreamlab maakt sinds 2002 grafisch ontwerp voor diverse media, online en print, en is sterk in beide. We beheersen de mix van mooi en functioneel en maken daarmee ontwerpen die effectief zijn door hun heldere boodschap en aansprekende vormgeving.

Grafische vormgeving, wat is het?

Grafische vormgeving komt voort uit het ontwerp voor print, ofwel drukwerk. In het computerloze tijdperk was vormgeving dan ook handwerk en alles werd geschilderd en getekend. Maar door de opkomst van de computer, en bovenal de Apple Macintosh, nam het vormgeven een vlucht. Wij werken natuurlijk ook digitaal. We maken graphic design met Photoshop, Illustrator en InDesign en voldoen aan moderne standaarden met hard- en software.

Digital-Graphics
design-professor2

Grafische vormgeving voor print

Onze vormgevers (ontwerpers) zetten jouw ideeën en concepten om in tastbare producten als: magazines, posters, verslagen en brochures. Maar ook visitekaarten, beursstands en vlaggen maken we mooi en effectief. Een ontwerp voor drukwerk moet ook technisch haalbaar zijn dus stemmen wij de vormgeving goed af met onze DTP afdeling.

Grafische vormgeving voor websites

Grafische vormgeving voor websites is onmisbaar. Een website moet voldoen aan bepaalde eisen en moet er professioneel uitzien. De online etalage van je onderneming moet makkelijk zijn in gebruik en de uitstraling van de onderneming uitdragen. Wij laten de huisstijl ook online spreken en dragen zorg voor het juiste kleurenpalet. Een heldere navigatie structuur, een makkelijk leesbare pagina. Dreamlab zorgt met grafische vormgeving voor websites die mensen graag bezoeken.

Adaptive-layout
shop-professor1

Grafische vormgeving voor webshops

Een webshop is niet simpelweg een shop en klaar. Als je op het web om je heen kijkt zie je webwinkels met grafische vormgeving die je aanspreekt en wat je gruwelijk vindt. En soms is het wel mooi, maar zie je door de kleuren niet meer waar wat staat. Wij ontwerpen een webshop waarbij vormgeving en functie belangrijk zijn. Het design spreekt aan, de kleuren kloppen en de structuur is helder vormgegeven. De psychologische werking van kleur bijvoorbeeld speelt een grote rol in webwinkel design. Zo kan je beter een groene bestelknop dan een rode maken. Dreamlab weet hoe dat werkt en maakt een grafisch ontwerp voor jouw webwinkel die past bij de onderneming maar ook de verkoop zal stimuleren.

 

Kies ook voor professionele grafische vormgeving!

Dreamlab Alkmaar is een reclame- ontwerpstudio wat zich al 10 jaar lang bezig houdt met grafisch ontwerp. Wij zijn bekend met het ontwerpen voor uiteenlopende media en maken dan ook graag voor jou een passend design voor je communicatie en marketing producten. Vanwege onze brede dienstverlening kunnen we een grafisch project van A to Z voor je organiseren en afhandelen. Bel of mail gerust, we staan voor je klaar voor advies en helpen graag met professionele grafische vormgeving.