De website van KaapKoffie

Niet zomaar koffie…

Kaapkoffie

Voor onze klant Kaap de Groene Hoop hebben wij vorig jaar een mooie website op mogen leveren. Aan de haven van Amsterdam biedt Kaap de Groene Hoop ligplekken aan voor zeilend beroepsvaart en vormen zij een duurzame stadshaven op de NDSM-werf.

KaapKoffie mogen wij sinds de zomer ook als klant noemen in ons portfolio. Erg leuk want in samenwerking met Kaap de Groene Hoop heeft KaapKoffie een mooi concept.

Bekijk hier de website

Kaapkoffie

In Nederland drinken we zo ongeveer 50 miljoen kopjes koffie. Ook hier op kantoor dragen wij bij aan dit aantal (zwarte koffie, en het liefst de hele dag door).
KaapKoffie noemt dat jijzelf en verschillende, koffie-gerelateerde, bedrijven op verschillende manieren rekening kunnen houden met duurzaamheid. Dat kan op onderhoud van het apparaat, voorwaarden van koffieboeren, gebruik van plastic bekers of rietjes. Maar hoe de koffie uiteindelijk bij ons komt, dat zou het belangrijkst moeten zijn. Volgens KaapKoffie..

Daarom wordt de Kaapkoffie getransporteerd met een zeilboot. Dat betekent dus geen zware container met stookolie en zelfs niet de kleinste buitenboordmotor. Ze gebruiken de stroming van de zee en windkracht. Mooi concept he?

“We use the currents of the sea and the power of the wind. That’s it.”

De website is nog niet zo lang online of actief. Maar de basis ligt er. In WordPress, waar de klant nu een nette homepage heeft die ook gemakkelijk in beheer is. Zo kan er van de homepage een one-pager worden gemaakt of voeg je gemakkelijk pagina’s toe en laat je deze terugkomen in het menu.

Een website die gemakkelijk in beheer is, was een van de voorwaarden. De oude site was prima opgezet maar om een aanpassing hier op door te voeren, omslachtig. Ook met het idee om op termijn te groeien, is er voor WordPress gekozen om dit goed naar eigen hand in te richten.