Huisstijl, logo en merknaam voor XPOSR

Huisstijl, logo en merknaam voor XPOSR

Een online community voor ondernemers, going global. Dat is (in een notendop) wat XPOSR moest gaan worden. Wij werden gevraagd voor het ontwikkelen van een naam, een logo en de huisstijl.

De juiste volgorde van het ontwikkelen van een identiteit

Voor XPOSR hebben we als eerst de naam bedacht. Er was al eerder iets ontwikkeld wat compleet was misgelopen en de onderneemster wilde afrekenen met deze negatieve ervaring. Dus met de schone lei beginnen! Dus we zijn het lab ingedoken na een lange sessie over wat haar idee inhield. “Jezelf presenteren” werd vaak genoemd in het gesprek en dat werd ons uitgangspunt. XPOSR is een afgeleide van “Exposure” en “Expose” en dat staat heel duidelijk voor iets presenteren en in de spotlight zetten.

En dan het logo!

En na de naam konden we aan het logo. Er werd gekozen om de O centraal te stellen. Ook dat staat gekoppeld aan het idee van jezelf exposeren: jij staat centraal! Maar de O is ook de centrale letter in de naam. En de lijnen (die ook weer een X vormen) in de O staan voor samenkomen in het midden omdat XPOSR ook verbindingen realiseert tussen mensen en bedrijven.

Huisstijl en logo: X marks the spot

Er is veel  kleur gebruikt. Heel veel kleur. Eigenlijk is er geen kleur die niet gebruikt wordt. Vaak bestaan huisstijlen uit een combinatie van 3, 2 of zelfs 1 kleur. Maar wij breken graag met tradities en in deze onderneming was er geen kleur te kiezen. Want geen mens is gelijk en geen onderneming hetzelfde.

Om een speelse maar vooral flexibele en opvallende huisstijl te realiseren hebben we er voor gekozen om alles uit te voeren in diverse verlooptinten in diverse kleuren. Het logo en de huisstijl blijven evengoed herkenbaar omdat de elementen altijd op dezelfde manier gebruikt word.

Online logo

Omdat XPOSR nog in ontwikkeling is werken we nog aan een website. En voorlopig is het einde nog niet in zicht. We gaan nog verder met de huisstijl en het logo wordt nog doorgevoerd op Twitter, Facebook en overige social media.