SEO geoptimaliseerd: Simplified English

Redesign en SEO-landingspagina's om je Google positie en gebruiksvriendelijkheid te verbeteren

Case
In onze eerder beschreven portfolio item voor Etteplan schreven we over de ontwikkeling van de webshop. Nu zijn wij constant in ontwikkeling en blijven we graag in contact met onze klanten over verbeteringen of optimalisatie. Dit doen wij niet alleen. Voor Etteplan is The Distrikt, online marketing bureau in Eindhoven, de ontwikkelaar van de website én partner voor online marketing.

Met de webshop een paar maanden draaiende is het tijd voor optimalisatie en doelgerichte campagnes. Vooraf zijn er met The Distrikt social-media campagnes bedacht en in voorbereiding van de lancering, is de webshop hierop geoptimaliseerd.

Bekijk de nieuwe flow op www.simplifiedenglish.net.

Hoe optimaliseer je je pagina voor Google?

Google indexeert jouw website en webpagina's op relevante inhoud. Op basis van het algoritme bepaalt Google uiteindelijk welke resultaten het meest relevant zijn voor de zoekopdracht van de gebruiker.
Om ervoor te zorgen dat jouw dienst, product of organisatie in de eerste zoekresultaten komt te staan op belangrijke zoektermen werk je aan een relevante zoekervaring, hoge gebruiksvriendelijkheid en juiste content op de juiste plek.

Voor Simplified English is niet alleen het design van het productoverzicht aangepakt. Op elke pagina vindt de bezoeker relevantie informatie die hen meer vertelt over het product en de werkwijze. Door de juiste termen en zoekworden te verwerken in je teksten, zorgen we ervoor dat Google jouw site als meest relevant gaat zien.

Waar kun je aan denken als het gaat om optimalisatie?

  • User experience

Je website of webshop moet afgestemd zijn op je klanten. Inzicht in de doelgroep en hun gedrag helpen je om bepaalde functies of stappen te verbeteren. Denk aan een gemakkelijke, logische navigatie, een snelle pagina en teksten die gemakkelijk te begrijpen zijn. Daarnaast wil het oog ook wat dus het design moet aantrekkelijk of aangenaam overkomen.

  • Zoekwoorden in je tekst

Welke zoekwoorden gebruikt jouw potentiële klant? Maak een overzicht met belangrijke zoekwoorden die relevant zijn voor jouw pagina. Zorg dat je een goede verdeling maakt van zoekwoorden en begrijpelijke taal. Je schrijft uiteindelijk je content voor je bezoekers.

  • Mobiele gebruiksvriendelijkheid

Op elke browsergrootte moet de website goed functioneren. Zal jouw klant vanuit een social media campagne op haar mobiel, op jouw website landen? Dan moet de opbouw hierop afgestemd zijn. Snelle klikken door het proces of de contactgegevens direct zichtbaar. Zit jouw doelgroep merendeels op mobiel? Denk er dan aan om de navigatie en design volledig op mobiel te restylen.

  • Interne en externe links

Een goede pagina moet toegankelijk met een aantal klikken. Ook moeten er nuttige links in de tekst worden opgenomen. Deze links kunnen verwijzen naar relevantie informatie binnen je site (interne links) of op sites van derden (externe links).

  • Meta beschrijvingen

Meta beschrijvingen zijn niet direct van toepassing op je positie in Google. Met de plugin Yoast SEO geven we de mogleijkheid om deze snippets te bwerken. Deze beschrijvingen worden meestal weergegeven in de zoekresultaten. Onder de link leest de bezoeker een korte tekst die hen kan overhalen of te triggeren om toch door te klikken. Het optimaliseren van je meta beschrijvingen op je website kan dus zeker indirect helpen bij meer bezoekers op je site!

 

Portfolio - Simplified English
Portfolio-Simplified-English geopt

Geoptimaliseerd in design en SEO:

Ook jouw website of webshop optimaliseren om meer bezoekers, meer aanvragen of meer bestellingen te realiseren?
Neem dan snel contact met ons op. Wij zijn specialist in het leveren van maatwerk en hebben een groot netwerk aan specialisten die je verder kunnen helpen met jouw online ontwikkeling.