De huidige Google Analytics stopt per 1 juli 2023 – stap nu over!

Op dit moment meet je statistieken op je website via Google Analytics. De huidige versie stopt binnenkort (2023). Om inzicht te blijven houden in je statistieken en e-commerce prestaties is het belangrijk om op tijd over te stappen op Google Analytics 4. In deze blog vertellen we je wat dat precies inhoud.

Waarom stopt de huidige Google Analytics?

Er is er op het gebied van online marketing veel aan het veranderen. Vooral rondom privacy en het meten van online data. Hierdoor heb je minder inzicht in online data gekregen waardoor je minder goede beslissingen kunt nemen en je bedrijf minder hard kunt laten groeien.

Daarom heeft Google een nieuw product ontwikkeld: Google Analytics 4 (GA4). Deze voldoet aan alle nieuwe wetgevingen, maar maakt tegelijkertijd ook gebruik van nieuwe technieken waarmee je meer inzichten krijgt.

De huidige versie, Universal Analytics, stopt in 2023. Vanaf dat moment wordt er geen data meer verzameld.

stap-over-naar-GA4

Voordelen GA4

Nu lijkt deze overgang op het eerste gezicht gedoe, maar er zitten ook veel voordelen aan:

  • Zo maakt GA4 gebruik van machine learning waardoor je meer inzicht krijgt in de klantreis. Dit is het pad wat een gebruiker aflegt voordat hij een aankoop doet.
  • Je krijgt verbeterde gebruikers interactie rapporten waardoor je meer inzicht krijgt.
  • En meer inzicht = meer controle. Waardoor je betere keuzes kunt maken en zo je bedrijf harder laten groeien.

Overstappen naar GA4

Om de overstap naar de nieuwe versie zo prettig mogelijk te maken kun je het beste nu al beginnen met meten via GA4. Dat kan naast de huidige versie draaien. Als de huidige versie dan stopt, beschik je direct al over waardevolle data in GA4.

Het is belangrijk dat de overgang goed gaat zodat al je huidige instellingen goed worden overgenomen. Denk hierbij aan: doelgroepen, uitsluiten van eigen IP-adressen, waardevolle website acties (conversies) en e-commerce-omzet. Dat gaat helaas niet automatisch maar moet handmatig worden ingesteld.

Wij hebben dit al voor tientallen klanten uitgevoerd en doen het ook graag voor jou. Wil je hulp bij deze overstap? Neem dan gerust contact met ons op.