WooCommerce koppeling

WooCommerce koppeling laten ontwikkelen?

Met een WooCommerce API koppeling zorgen wij voor gestroomlijnde automatisering. Dat levert voordeel op in de vorm van: minder manuele werkzaamheden, snellere synchronisatie, correcte data en beter inzicht.

Een API (Application Programming Interface) is software die ontwikkelaars bouwen om hun apps en services data uit te laten wisselen.

Wat kun je met een API koppeling?

Een API is een interface. Het is een set velden die protocollen en tools die toegankelijk zijn voor andere applicaties.

API’s zijn ontworpen om flexibel en modulair van aard te zijn. Ze stellen ontwikkelaars in staat om andere producten te bouwen of uit te breiden zonder telkens het wiel opnieuw te hoeven uitvinden. API’s maken het ook voor ontwikkelaars mogelijk om applicaties te maken die op nieuwe manieren samenwerken.

API’s kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het maken van systeemkoppelingen, het automatiseren van taken, het verwerken van gegevens en nog veel meer.

Als u een e-commerce bedrijf heeft, is API een van uw belangrijkste tools. De API stelt software in staat om met elkaar te communiceren of gegevens te delen met applicaties van derden zonder dat ze elke keer alles opnieuw hoeven te bouwen.

Enkele dingen die een API doet:

 • Voorraad informatie delen
 • Order data naar uw facturatie programma sturen
 • Gegevens uit een database lezen
 • Klant gevens doorsturen voor Email Marketing

WooCommerce koppeling laten bouwen

Indien handmatig gegevens worden verwerkt in verschillende systemen kan dat resulteren in fouten. De oplossing voor dit probleem is een API koppeling. Heb je een ERP, voorraad, facturatie of PIM systeem waarmee je wilt koppelen? Wij kunnen altijd adviseren of je een standaard of maatwerk WooCommerce API koppeling nodig hebt.

De kosten voor een maatwerk API koppeling hangt af van bijvoorbeeld het aantal systemen die gekoppeld gaan worden en natuurlijk de complexiteit van het geheel. Welke velden en welke variaties van die velden moeten er met elkaar communiceren?

De gebruikte techniek van de API van het te koppelen systeem is belangrijk. WooCommerce gebruikt o.a de REST API. Indien het externe systeem ook REST API ondersteunt, dan is dit vrij eenvoudig te koppelen. Heeft jouw systeem geen mogelijkheden voor een API, dan kunnen we kijken of via andere technieken de koppeling opzetten.

Maatwerk koppeling met WooCommerce

Er zijn vele pakketten die nog geen eigen koppeling met WooCommerce hebben. In dat geval kunnen wij een koppeling op maat schrijven. Dat is meer werk maar levert uiteindelijk een connectie op die volledig te sturen is. Maar ook uitbreiding op bestaande koppelingen is mogelijk. Wij kunnen altijd een inventarisatie maken waarmee de haalbaarheid inzihtelijk wordt gemaakt.

Technieken voor WooCommerce koppelingen

Wij realiseren de WooCommerce API koppeling via onze eigen programmeurs. Voor het maken van een koppeling (vaak ook wel interface genoemd) zijn er diverse  technieken die toegepast kunnen worden. De keuze voor de techniek van de koppeling naar WooCommerce is afhankelijk van het doel en de mogelijkheden van de te koppelen software:

CSV/XLSX en XML koppeling  – Dit zijn bijvoorbeeld exports en imports die via een periodiek interval (crons) data uitwisselen tussen WooCommerce en het systeem waarmee je wil koppelen. Daarbij kan je denken aan de synchronisatie van product-, klant- en orderinformatie.

REST API of SOAP koppeling – Bij moderne software mag je verwachten dat het eigen in- en uitgangen kan opzetten om zo informatie te delen met andere systemen. Dit is een stabiele en flexibele oplossing voor data. Als dit beschikbaar is kan Dreamlab een maatwerk koppeling leggen tussen WooCommerce en de bron van  informatie (bijvoorbeeld een ERP).

Webhooks koppeling – Werkt op basis van een gebeurtenis (ofwel een “trigger”) op je webshop. Bij deze gebeurtenis zal er een signaal worden verzonden. Dit signaal zal naar de externe  software worden gepushed om bijvoorbeeld 1 artikel van de gedeelde voorraad te halen, of een nieuwe order door te sturen als deze is betaald.

Als je wilt weten welke techniek jij nodig hebt, neem dan contact op. Samen bekijken we het systeem WooCommerce webhooks, Rest API, SOAP of XML nodig heeft.

Voorbeelden van API koppelingen met WooCommerce

 • Een bedrijfsapp die gekoppeld kan worden aan WooCommerce?
 • Het koppelen van WooCommerce met een andere webapplicatie of REST API
 • Een eigen webapplicatie laten bouwen op maat voor jouw bedrijf?
 • Je front-end en back-end van je webapplicaties koppelen met WooCommerce?
 • Je eigen CMS systeem en/of CRM systeem koppelen met de WooCommerce API?
 • Slim software nabouwen van je bestaande applicaties en deze koppelen met WooCommerce?

Zijn er andere webapplicaties dan WooCommerce waarmee wij voor jou een koppeling kunnen maken die hier nog niet tussen staan? Wij kunnen voor jouw bedrijf vrijwel elke webapplicatie ontwikkelen!

 

Hoe wij een WooCommerce API koppeling bouwen:

Wij vragen:
Tijdens een kennismakings sessie worden de wensen en doelen met ons team in kaart gebracht. We vragen en adviseren. En zijn er punten die we niet direct kunnen beantwoorden, dan zoeken we de oplossing.

We maken een Analyse:
Na de kennismaking worden je eisen en wensen in kaart gebracht. Wij kijken naar het huidige systeem landschap en brengen dit in kaart. We geven antwoord op de vraag wat er nodig is om het gewenste systeem te gaan bouwen. Inschattingen worden gemaakt en deze kunnen als input dienen voor jouw business case.

Prototyping:
We maken een prototype van het gewenste systeem en leggen de API koppelingen in de basis. De MVP (Minimum Viable Product) die daariut volgt heeft de basis functionaliteiten om de werking van de API aan te tonen. Van daaruit werken we door aan de complete API koppeling en zorgen dat alles met WooCommerce perfect wordt ingesteld.

Opleveren van de API:
De API wordt opgeleverd voor de live gang. De server wordt ingericht, checks worden uitgevoerd en de API gaat eerst van staging naar de live productie omgeving. Er wordt uitgebreid getest om de werking API en WooCommerce zo goed mogelijk te laten verlopen..

Wat zijn enkele voordelen van een API-koppeling?

Een API-koppeling is een manier voor bedrijven om hun gegevens toegankelijk te maken voor andere applicaties. Zo’n systeem integratie kan om vele redenen nuttig zijn, maar een van de belangrijkste voordelen is dat het helpt bij de gegevensbeveiliging.

Het is een veel voorkomende misvatting dat API-integratie leidt tot verlies van beveiliging, maar in werkelijkheid heeft het het tegenovergestelde effect. Met een API-integratie wordt informatie veilig gedeeld tussen verschillende platforms en applicaties.

Daarnaast voorkomt men het dubbel invoeren van werk, omdat gegevens tussen systemen automatisch worden uitgewisseld, zonder tussenkomst van menselijke handelingen.

API’s bieden een reeks voordelen en voordelen:

 • Ze maken integratie met andere systemen mogelijk
 • Ze faciliteren de ontwikkeling van nieuwe digitale producten en diensten
 • Ze bieden toegang tot gegevens vanuit elke app
 • Ze zorgen voor een betere integratie

Wat kost een API koppeling

De kosten van een API koppeling hangt af van de complexiteit van de oplossing en het aantal systemen dat gekoppeld dient te worden. Vaak betaal je eenmalig het bedrag voor de ontwikkeling en inrichting.

Onderhoud en support op de API koppeling

Daarnaast ook een bedrag per maand voor de hosting. Binnen de hosting is ook monitoring van de maatwerk API koppelingen inbegrepen. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor een WooCommerce API koppeling? Wij hebben al vele API-koppelingen opgezet en we zijn de specialist in het maken van custom API koppelingen met WooCommerce.

Met een doordachte strategie met de juiste koppeling zorgt dat je met jouw webshop tijd bespaart en dus geld bespaart. Neem vrijblijvend contact met ons op om te ontdekken of wij jouw gewenste API koppeling met WooCommerce kunnen maken.

Koppelen met WooCommerce was nog nooit zo simpel

Bij Dreamlab zijn we experts in het ontwikkelen van API koppelingen tussen ERP, App, software en WooCommerce.