WooCommerce verzending? Sendcloud!

Meer halen uit je verzendingen

Je hebt een WooCommerce webshop of beheert er een. Daarbij verkoop je fysieke producten die bij de klant terecht moeten komen. Dit doe je nu misschien al met een verzendpartij of regelt het zelf maar wij vertellen je hoe dit nog beter en makkelijker kan. Sendcloud biedt dé oplossing voor WooCommerce verzending.

Met WooCommerce kun je een koppeling leggen met je vervoerspartij. Zij handelen de pakketjes voor je af. Met Sendcloud heb je ook keuze uit vele grote en betrouwbare verzendpartners. Denk aan PostNL, DHL, DPD en UPS. Via Sendcloud krijg je een dashboard met daarin alle zendingen en opties. Op deze manier kun je je orders automatisch doorzetten en pakbonnen uitprinten vanaf je dashboard voor snelle zending.

Als de klant een bestelling plaatst is het belangrijk dat hij op de hoogte blijft van de status. Dit vang je natuurlijk al af met WooCommerce emails maar wanneer het pakketje is verstuurt, kun je je klanten goede follow-up bieden door track-en-trace-emails. Verder kijk je als webshop natuurlijk naar de kosten. Dus waar vind je de beste vervoersprijzen en kun je rekenen op perfecte afhandeling en service?

 

woocommerce-verzending

WooCommerce verzending, snel en voordelig.

Zelf werken wij met verschillende aanbieders zoals MyParcel, PostNL en Sendcloud. Als er al een contract ligt of voorkeur uitgaat naar een bepaalde partij of koppeling, kunnen we hier prima mee koppelen. Wil je ons advies of weten waar onze voorkeur naar uitgaat? Dan adviseren we doorgaans Sendcloud.

We werken al langer met Sendcloud en naast hun aanbod en functionaliteiten, zit er achter Sendcloud ook een goed team die service en support biedt waar nodig. We zijn onlangs ook aangesloten als officiële partner bij Sendcloud. Hun integratie voor WooCommerce verzending is snel en goed. Er komen continue nieuwe functionaliteiten bij en we zijn hiermee op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. We kunnen daarmee van toegevoegde waarde zijn voor onze eigen klanten maar ook nieuwe WooCommerce webshops.

Bij Dreamlab kijken wij met je mee hoe je orders lopen en welke wensen er zijn. Vervolgens leggen wij het contact met Sendcloud en kunnen zij mee adviseren op contract wat het beste bij jouw webshop past. We maken de koppeling en je kunt aan de slag. Jouw contactpersoon binnen Sendcloud blijft betrokken en samen kijken we naar optimalisatie of besparingen in je verzendingen.

Graag starten met Sendcloud? Je kan direct gratis starten. Maak je account aan, leg de koppeling en start met de meest ideale WooCommerce verzending oplossing.

Sendcloud_dashboard_data

    Wist je dat..

“66% van alle consumenten verlaat de checkout door onvoldoende bezorgopties.
Met afhaalpunt service bied je flexibele bezorgopties aan in je checkout!”

“20-40% van de kosten in e-commerce zijn gerelsteerd aan logistiek. Bespaar tijd en kosten op het picken, packen en verzenden van je orders.”

“Gemiddeld kost een retour €12,50. Houd controle over je retouren en handel ze effectief af met een persoonlijk retourportaal.”

De Sendcloud oplossing

Sendcloud is een platform die verschillende vervoerders bundelt. Dat is gunstig om tenminste twee punten:

  1. Alle vervoerders vind je op éen plaats terug en dus hoef je geen contracten af te sluiten met verschillende aanbieders.
  2. Jij kiest welk pakket met welke vervoerder het beste kan worden verstuurd en of het nodig is om het pakket te verzekeren.

Met de WooCommerce verzending plugin van Sendcloud leg je de koppeling in enkele stappen. De orders worden naar je Sendcloud dashboard gestuurd. Binnen je dashboard heb je direct overzicht in nog te verwerken orders. Met de bulk-orderverwerking print je meerdere pakbonnen uit, met slimme verzendregels wijs je automatisch de juiste verzendmethode toe aan je producten of ordergrootte. Het wordt je op alle gebieden makkelijk gemaakt! En kom je ergens niet uit of is er een probleem met éen van je pakketten? Je kunt bij Sendcloud terecht als tussenpersoon.

Waar moet je allemaal aan denken bij WooCommerce verzending binnen je webshop? Wat biedt je op het moment aan de klant en waar kun of moet je nog keuzes in maken? SendCloud schreef 'De ultieme webshop checklist om succesvol te verzenden'. Lees het artikel hier.

 

Sendcloud_slimme_verzendregels
Sendcloud_selectie_van_vervoerders
Sendcloud_gemakkelijk_pakbonnen_printen

De koppeling biedt automatisering, versnelling van het proces of geeft inzichten.
We helpen graag om het gemakkelijker te maken.

Dit artikel bevat een referrallink. Als je hier meer over wil weten, neem gerust contact met ons op.