Hoe werkt Google Shopping?

Genereer extra zichtbaarheid voor je producten.

Je bent het vast wel eens tegengekomen via Google. Zodra je op zoek gaat naar een product dan krijg je direct al suggesties bovenaan de pagina. De advertenties met producten die je ziet zijn afkomstig van Google Shopping. Heb je een webshop en wil je weten hoe je jouw productaanbod ook extra zichtbaar maakt? Lees dan zeker even verder!

google-shopping

Zoek jij bijvoorbeeld wel eens op elektrische fiets in Google? Dan krijg je daar meteen een aantal fietsen te zien met afbeeldingen, merk en prijs. Wij kunnen ervoor zorgen dat jouw producten ook in Google Shopping komen te staan. Dat kan zowel met advertenties als organisch (gratis).

Hoe plaats je producten in Google Shopping?

Er zijn een aantal stappen te doorlopen voordat je producten zichtbaar zijn binnen Google Shopping.

1. Maak binnen je (WooCommerce) webshop een productfeed aan

Een productfeed is een uitdraai van je producten in een .XML-lijst. Dit hoef je gelukkig niet zelf met de hand te maken. Er zijn voor WooCommerce diverse plugins die deze feed automatisch voor je genereren.

Vereiste eigenschappen productfeed:

  • id of SKU
  • titel
  • omschrijving
  • link naar product
  • link naar afbeelding
  • beschikbaarheid/voorraad
  • prijs
  • merk
  • GTIN

Er zijn in sommige situaties aanvullende eigenschappen nodig. Door meer informatie te delen kun je de vindbaarheid van je producten verbeteren. Bekijk hier de complete lijst met opties.

hoe werkt Google Shopping

2. Meld je productfeed aan bij Google Merchant Center

Nu de productfeed klaar is kunnen we naar de volgende stap. Als brug tussen jouw webshop en Google Shopping is Google Merchant Center in het leven geroepen. Hier kun je de lijst aanmelden en publiceren. Google Merchant Center haalt de lijst vervolgens regelmatig op om voor een up-to-date weergave van jouw producten te zorgen.

3. Klaar? Verkopen maar!

Je producten staan nu gratis in het Google Shopping overzicht. Wil je nog beter gezien en gevonden worden? Overweeg dan eens een advertentiecampagne. Je adverteert dan met je producten en komt direct bovenaan in beeld bij je doelgroep.

Enthousiast geworden van de mogelijkheden van Google Shopping? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor jouw webshop.